Green Cities

Dar es Salaam i Tanzania er en af verdens hurtigst voksende storbyer. Det er samtidige også et område der er meget påvirket af klimaforandringerne. Med ekstreme vejrforhold, der spænder fra tørke til oversvømmelse og erodering af landskabet, oplever mange af byens indbyggere, at adgangen til vand, er et af de største problemer i deres hverdag.

Byen ligger i et floddelta, og i regntiden kæmper mange områder i byen med oversvømmelser der forvolder store skader på bygninger, infrastruktur og menneskers liv. Den eksisterende vandforsyning forurenes og affald og sygdomme spredes i området.Byens typiske løsningsmodel er at følge Vesten, ved at udbygge den hårde infrastruktur, med blandt andet kloaker og dræn, men de har ikke mange ressourcer og slet ikke til at følge med den hurtige byudvikling. Derfor bor de fleste i områder uden en egentligt vandinfrastruktur.

Projektet WGA – Water Resilient Green Cities, udført af Københavns Universitet udforsker mulighederne for at udvikle såkaldte landskabsbaseret metoder til at håndtere den kraftig monsunregn og store oversvømmelser i byen. Ideen går ud på at lede regnvandet ud i byen grønne landskab, så det ender i kontrollerede områder, der kan håndtere de store vandmængder og samtidig forny byen og højner fødevaresikkerheden og vandforsynigen igennem de nye grønne områder

Læs mere om Water Green Africa

0 replies on “Green Cities”